Mi megyünk!
2015. június 26. írta: Nokri

Mi megyünk!

moving-abroad.jpg

Ami eddig csak terv volt, most már valóság. Költözünk Zürichbe, méghozzá szeptember 1-jén! És bár tudtuk, hogy ha van lehetőség, gyorsnak kell lennünk, de azt mi sem képzeltük, hogy ilyen gyorsan fog menni a lakás megtalálása.

Április 30-án csütörtökön én épp a felújítandó lakásunkban intéztem ügyeket, amikor kaptam Davidtól egy telefont. Sejtelmes volt, először nem is értettem, mit motyog, de végül kihámoztam a mondandóját: kapott egy emailt, amiben arról értesítik, hogy lenne egy 4,5 szobás* lakás számunkra a kiszemelt "lakóparkban". És a lányeg: következő hét szerdáig meg kell néznünk és nyilatkoznunk arról, hogy szeretnénk-e vagy sem. 

Miután hazaértem, megnéztük gyorsan, amit tudni lehet a helyről és a lakásról (nem sok, volt egy alaprajzunk, illetve egy házszámunk, és tudtuk, hányadik emelet), ez alapján próbáltuk belőni a Google Maps segítségével, melyik lakás lehet az. Plusz csekkoltuk a repülőjegyeket, majd úgy döntöttünk, adunk egy esélyt, repüljünk másnap, úgyis május 1-je lesz, nézzük meg. Ezután rögtön anyukámat hívtuk, hogy be tudná-e vállalni 1 éjszakára a gyereket, illetve apósomékat, hogy jelezzük, ott alszunk náluk a hétvégén. Ezzel lényegileg mindent elintéztünk. 

klee1.png

Kicsit szokatlan volt mindkettőnknek, hiszen ennyire spontán - én legalábbis nem emlékszem - még sosem utaztunk (mióta pedig szülők lettünk, főleg nem), ráadásul a gyors döntésektől az egész szituáció rémesen komollyá kezdett válni. Hát még visszafelé! Péntek délután repültünk, szombaton reggel megnéztük a lakást, amibe bár bele lehet kötni, mi nem tettük, majd este vissza Budapestre. És bár első blikkre igent mondtunk magunkban a lakásra, a hazafelé úton is csak erről beszéltünk. Jó lenne-e, ez tetszik, az nem stb. Végül úgy döntöttünk, hogy hétfőn jelezzük az ügyintéző felé, hogy igen, megpályázzuk a lakást (nem mi voltunk az egyetlen jelentkezők rá). Na innentől vált izgalmassá a dolog. Szerdáig kellett - volna - választ adnunk, így a hét végére vártuk a visszajelzést, de már kedden délelőtt hírt kaptunk: a lakás a miénk!

Így alakult, hogy hivatalosan július közepétől megvan a lakásunk. Bár mi csak szeptember 1-jén költözünk, a lakást júliusban kell átvennünk. De erről majd később...

 

*4,5 szobás lakás: Svájcban máshogy számolják a szobákat. A fél az étkezőt jelenti, ami a legtöbb esetben a nappalival és az amerikai konyhával egy légtérben van. Vagyis van egy nappali-konyha-étkezőnk és három hálószobánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzeseksvajcbol.blog.hu/api/trackback/id/tr577575260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása